Profesyonel Programlama Teknikleri.Net kitabı hk.

.Net Programlama
Forum kuralları
Resim Forum Kurallarını Okumadan Mesaj Atmayın
Forum Kurallarını okumak için tıklayınız.
Resim Soracağınız soru zaten varsa? Arama yapmadan mesaj atmayın.
Forumlarda arama yapmak için tıklayınız. Dokümanlarda veya bağlantılarda arama yapmak için tıklayınız.

Mesajgönderen Mehmet Veysi » Pzr Ağu 05, 2007 11:10 pm

Arkadaşlar bana e-mail olarak Tansu TÜRKOĞLU'nun yazdığı Profesyonel Programlama Teknikleri.Net adlı kitabın tanıtımı geldi. Görünüşte iyi gibi duruyor. Bu kitabı alan yada hakkında bilgisi olan var mı? Tavsiye edermisiniz. Biraz pahalı ama.
http://www.profesyonelprogramlama.net/BookGeneral.aspx
Mehmet Veysi

Sponsor

Sponsor

pahalı

Mesajgönderen Cihan Yakar » Pzt Ağu 06, 2007 10:24 am

piyasada aykut taşdelen in profosyenel .net kitapları da mevcut neredeyse 10 da 1 fiyata alabilirsiniz. Ms.Press ler bile bu kadar pahalı değil.
Cihan Yakar

RE:

Mesajgönderen Memik Yanık » Sal Ağu 07, 2007 1:08 am

Mehmet Veysi arkadaş kitabın reklamını yapacağına oturup bu kitabı bir güzel inceleyip makale olarak yayınlasanız da insanlar kitap hakkında bilgi sahibi olsa.
Memik Yanık

RE:

Mesajgönderen Mehmet Veysi » Sal Ağu 07, 2007 10:18 am

Memik bey niçin reklam yapayım, bu adamı tanımam bile, ben programcılığa yeni başladım C# kursuna gittim ve bitmek üzere. Ama .Net konusunda bir şey öğrenmedik doğrusu, bende bu yüzden kaynak arayışına girdim. Hem kitap konusunda tavsiye almaktan daha doğal ne var. Forumlarında amacı zaten bilgi paylaşımı değil mi? Ben tarafsız olarak sordum varsa başka kitaplar tavsiye edilebilir Cihan Yakar arkadaşımızın yaptığı gibi.
Mehmet Veysi

RE:

Mesajgönderen Memik Yanık » Sal Ağu 07, 2007 1:29 pm

Aslında şöyle demem gerekiyormuş; "kitabın duyurusu veya reklamı ile yetineceğine bu kitabı bir güzel inceleyip.." Yukarıda kitabının adını andığın yazara gönderme yapmış olmayayım, belki de iyi kitaptır. Kendisinin Delphi kitabını biraz gecikme ile incelemiştim: Konuların sıralanıışına ele alınışına vs. bazı eleştirilerim olmuştu ama bir yerlere yazmadım bu eleştirilerimi. Neyse...

Bazı yazarların öğrencileri, tanıdıkları vs. forumlara giriyorlar üye oluyorlar. Ne zaman kitap önerisi istense hemen orada bitiyorlar. Kitap hakkında birşeyler yazsalar tamam. Bu kitap iyidir, faydasını gördüm gibi klasik birkaç sözden öte birşey yazmıyorlar. Bu arada bana hakaret etmekten geri durmuyorlar.
Memik Yanık

RE:

Mesajgönderen A. K. » Sal Ağu 07, 2007 4:57 pm

iyi günler.ben de 2 gündür bu kitabı araştırıyorum.
ve ben de bu foruma soracaktım ki benden önce sorulmuş.
yani bir forumdan kitabı daha önce kullananların fikrini almak kitap tanıtımı mı yapmak oluyor.arkadaş sormamış olsa idi ben soracaktım foruma.
Bence birşey hakkında tam bilgi sahibi olmadan birilerini suçlamayın.
nerde bir kitap tavsiyesi olsa orda sizin adınızı(memik) görüyorum.
o zaman siz de reklam yapıyorsunuz.
A. K.

RE:

Mesajgönderen Memik Yanık » Sal Ağu 07, 2007 5:10 pm

abdullah çelik arkadaş merhaba;

Arada biraz fark var: Üyenin birisi bana kitap tavsiye edin der. Sizde beğendiğiniz okuduğunuz ve bildiğini kitabı tavsiye ederseniz. Mehmet Veysi arkadaşın yaptığı böyle birşey değildi..

Gelelim kendime: Türkiye bilgisayar kitapları üzerine eleştiriler tanıtımlar yapan ilk ve tek kişiyim. 1994 yılı başında kendim kitap yazmaya başlayınca kitaplar üzerine yazmayı bıraktım.

1 yıl önce 2 saygıdeğer yazar beni "değişken adı benzerliği" ile suçlayıp dava edince kitaplar hakkında konuşmama ilkemden vazgeçtim. Buna rağmen hiç bir yerde kendi kitabımı kimseye önermedim. Her forumda bulummam hem de kendi adımla bulunmam kötüyse, zaman ve bilgimin yettiği kadar forumlardaki sorulara cevap vermeme ve makaleler yazmama itirazınız varsa size birşey diyemem.

Memik Yanık

RE:

Mesajgönderen A. K. » Sal Ağu 07, 2007 5:42 pm

merhaba.başka yazarlarla aranızda geçenleri ben bilmem ve de beni ilgilendirmez.
ben programlama ve .net konusunda çok yeniyim.
tüm samimiyetimle söylüyorum ben de bu kitabı internette gördüm.kitabın sitesinde gayet güzel tanıtımını yapmışlar.ve ben de çok etkilendim bu siteden ve kitabı almayı düşündüm.ama almadan önce bir de forumlara sorayım dedim.
ve başka bir sitede de ben aynı yolla kitabı sordum.
Bence bunda bir art niyet yok.yazarı ben de tanımam.
ve 2 gün önce tesadüf eseri gördüm kitabı da.
Bence bunda bir art niyet aramanız yanlış. (bin bilsen de bir bilene danış)
A. K.

Re: Profesyonel Programlama Teknikleri.Net kitabı hk.

Mesajgönderen ali koyuncu » Sal Tem 07, 2009 11:37 pm

merhaba arkadaşlar. bu kitaba sahip olup istanbulda oturan var mı ? varsa lütfen bana dönsünler.
ali koyuncu

Re: Profesyonel Programlama Teknikleri.Net kitabı hk.

Mesajgönderen Murat YILDIZ » Cum Tem 10, 2009 2:30 pm

Slmlar,
Yukarıda kitaplar ve yazarlarıyla ilgili biraz polemik olmuş. Aykut Taşdelen'i tanırım. Kendisinden kurs almıştım. .NET konusunda saygın ve bilgili biridir. Özellikle .NET'te veritabanı yapısı konusuna hakim diyebilirim. Öte yandan Memik Yanık bey'e de laf söyleyenleri kınarım. Visual programcılık maceram kendisinin kıymetli kitapları ile başladı. Bazıları onun kitapları için "masal gibi anlatmış" derler ama kitapları her kesime hitap ediyor.
Bu sektörde hizmet veren ve eser yayınlayan herkese saygı göstermek lazım. Emeğe saygı açısından.
Murat YILDIZ

Sonraki

Dön .NET

Ana Sayfa | Üyelik İşlemleri | Döküman Ekleyin | Bağlantılar | Forumlar | Arama
Arkadaşıma Öner | Ziyaretçi Defteri | Bize Ulaşın  | Site Haritası | Reklam

© Programlama.com 1998 - 2006. Her Hakkı Saklıdır. Lütfen Anlaşma Metnini Görmek için Burayı Tıklayın
Developed and Designed by Programlama.com
Programlama.com is a vertical internet portal for Turkish software developers to exchange their knowledge about software development,design,programing and information systems.
Click here for more information in English.