OpenJDK ve SUNJava çakışıyormu

JDK, Visual J++, Servlet ile ilgili herşey
Forum kuralları
Resim Forum Kurallarını Okumadan Mesaj Atmayın
Forum Kurallarını okumak için tıklayınız.
Resim Soracağınız soru zaten varsa? Arama yapmadan mesaj atmayın.
Forumlarda arama yapmak için tıklayınız. Dokümanlarda veya bağlantılarda arama yapmak için tıklayınız.

Mesajgönderen fatma fatma » Cum Oca 15, 2010 6:08 pm

Merhaba! En yakın zamanda çoktandır planladığım projeyi yazmayı düşünüyorum. Program java ile yazılacak fakat bunu yapmışken sadece SunJava ile değil aynı zamanda sadece linuxta çalışan özgür yazılım olan OpenJDK yüklü bilgisayarlarda da çalışsın istiyorum. Bu iki platform ile çakışma yaşarmıyım ? Yani Sunjava da çalıştırdığım her program sorunsuz bir şekilde OpenJDK da çalışmayacağım biliyorum (çünkü openjdk standartları belirlemiyor) ama asıl sormak istediğim OpenJDK için yazılan Java kodları Sunjavanınkinden farklımı olduğu ?

Teşekkürler!
fatma fatma

Sponsor

Sponsor

Re: OpenJDK ve SUNJava çakışıyormu

Mesajgönderen Serdar TÜRKEL » Pzr Şub 07, 2010 2:16 am

ben windows, mac osx ve ubuntu üzerinde çalışması gereken bir proje yaptım, temelde kodlar da bir farklılık yok, sadece IDE üzerinden hazırlarken bazı özellikler diğerlerinde aktif olmuyor,
örneğin windows üzerinde kullandığım bir layout mac os da çalışmadı, ayrıca bazı sistemlerde olan özellikler diğer sistemlerde olmuyor bu nedenle bunlara da dikkat etmek gerekiyor, projede bir lookandfeel (skin) kullandıysan ubuntu da uyumluluğuna dikkat etmelisin ayrıca windows için olan system tray özelliği diğer sistemlerde olmadığı için ubuntu ve mac osx'de çalışmaması normal
bu noktalara dikkat ettikten sonra bir sıkıntı olmaz, Open JDK'da problemsiz geniş çaplı bir uygulama çalıştırdım pek sıkıntı çıkmadı.

kolay gelsin.
Serdar TÜRKEL

Dön Java

Ana Sayfa | Üyelik İşlemleri | Döküman Ekleyin | Bağlantılar | Forumlar | Arama
Arkadaşıma Öner | Ziyaretçi Defteri | Bize Ulaşın  | Site Haritası | Reklam

© Programlama.com 1998 - 2006. Her Hakkı Saklıdır. Lütfen Anlaşma Metnini Görmek için Burayı Tıklayın
Developed and Designed by Programlama.com
Programlama.com is a vertical internet portal for Turkish software developers to exchange their knowledge about software development,design,programing and information systems.
Click here for more information in English.